vrijdag 4 januari 2013

Mens en lijden: Respect each other

Respect each other


In het filmpje zie je foto's van kinderen die gespest werden. Door medeleerlingen, door de buschauffeur en zelfs door de moeder van een vriendin via Facebook. Allemaal konden ze het niet meer aan en stapten uit het leven. Wanneer je elke dag vernederingen moet ondergaan, lijdt je er erg onder. Sommige mensen kunnen bij niemand terecht of zelfs als er iets aan het pesten gedaan wordt, blijft het doorgaan. Uiteindelijk zitten die mensen er zo door dat hun enige uitweg zelfmoord is.
Sommige mensen die pesten weten niet wat de gevolgen kunnen zijn van hun gedrag. Voor hen is het grappig en leuk, maar voor het slachtoffer kan het heel zijn leven kapot maken. Daarom is mijn mening dat pesten ook wel een beetje moord plegen is. Je drijft als pester het slachtoffer tot zelfmoord plegen. Ook al denkt de pester misschien dat het slachtoffer dit nooit zou doen, maar mensen zijn tot veel in staat. Als iemand uit het leven gestapt is, dan reageert de omgeving meestal met "Zo was hij helemaal niet! Het was een vriendelijke persoon, altijd goedlachs, nooit klaagde hij. Het komt enorm onverwacht..."
Meestal verschuilen mensen zich ook achter die glimlach. En misschien lijkt het alsof het slachtoffer nooit klaagde, maar als je dan terugdenkt aan hoe hij zich gedroeg, en wat hij precies zei, kunnen er elementen naar voor komen die er wel op wijzen dat er iets scheelde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten